Ако г-н Станишев има време и желание, може да дебатира с мен, където и когато пожелае

Ако г-н Станишев има време и желание, може да дебатира с мен, където и, когато пожелае, това каза Томислав Дончев, водач на листата на ГЕРБ за еворизборите, на брифинг.

"Имаше призиви за европейски дебат, да уточним, че ще имам честта да водя листата за европарламент, ако г-н Станишев има време и желание, може да дебатира с мен, където и, когато пожелае. В телевизионно студио или площад, имаме какво да си кажем и със сигурност аз имам какво да го питам. Надявам се да разговаряме по европейски теми, както и това, което се случва в България”, заяви още Томислав Дончев.

Между Крим и България, приликите за енергетика, които виждам, са само в национализацията, каза народният представител от ГЕРБ Делян Добрев. „Ще предложим отново състава на регулатора да се избира с две/трети от народните представители. Проблемът в енергетиката е, че липсват стотици милиона. В момента в НС на първо четене в зала ще бъде внесен законопроект, че България ще продължи да субсидира зелена енергия и след 2020 г.”, посочи Добрев. Политиката в енергийната система ще доведе до трупане на дефицит вътре в системата, който ще избие отнякъде, допълни той. „Имаме разнообразяване от опорни точки, от нови виновни. Разбрах, че имаме пряка отговорност за липсващите инвестиции, за безработицата. Сега виновни са ЕРП-тата и зелената мафия. Отново се вкарва в оборот терминът национализация. Когато си министър, трябва много да внимаваш какво правиш и говориш. Какви инвеститори, кой човек идва да си остави парите в държава, в която се говори за национализация? Кой идва да построи фабрика в държава, в която се коментира национализация? Ако някой иска да национализира ЕРП-тата да отговори, на първо място от къде ще вземе няколко милиарда. Отнемането на лиценза не променя собствеността на мрежата. Ако някой иска да купи тази собственост, другата страна трябва да е склонна да му я продаде”, заключи Дончев.