Бакалов: Няма да допуснем повече инциденти в Коматево

Спорт

18-03-2014, 12:30

Снимка:

Plovdivutre.bg (архив)

Автор:

Михаил Савов, Sportonline.bg

Всичко от Автора

В Левски има голямо напрежение и това е предимството ни преди реванша, смята легендата на канарите

Бившият футболист на Ботев и ЦСКА Марин Бакалов, който сега работи за скаутското звено на "канарчетата" говори пред Sportonline.bg за предстоящия четвъртфинал-реванш за Купата на Бъгария между жълто-черните и Левски.

Бакалов сподели мнението си и за двете отминали дербита между Ботев и Локо (Пд) и ЦСКА и Левски.

- Г-н Бакалов, има ли шанс Ботев след загубата на Герена с 1:3?

- На пръв поглед 3:1 за Левски изглежда солиден турнирен резултат. Но ако Ботев отбележи ранен гол и разбира се не допусне изравняване, нищо не се знае. В момента в Левски има голямо напрежение след втората поредна загуба от ЦСКА за една седмица и това също ще е от полза за нас.

- До каква степен близките трибуни до терена в Коматево ще помогнат на Ботев в този мач?

- Взели сме мерки на Коматево да има футбол, а не война. Това което стана с треньора на Локо(Сф) Стефан Генов в предния мач за първенство няма да го допуснем. Желанието на нашия собственик е на този хубав комплекс да се играе футбол. Вярвам, че нашата публика ще даде всичко от себе си в подкрепата на Ботев.

- Публиката на Ботев продължава ли да не е доволна от Станимир Стоилов?

- Не мога да кажа нищо конкретно по този въпрос. Смятам обаче, че нашите фенове са с приповдигнато настроение, след като Ботев спечели битката за Пловдив срещу Локо. Победите в такива мачове осмислят сезона.

- Подобно на вечното дерби между ЦСКА и Левски, в което също сте играл с екипа на "червените". Какво е мнението ви за последния мач между двата отбора?

- За мен съдбата се усмихна на ЦСКА с гола, който Крачунов вкара в последната минута на мача. Това стана, защото в ЦСКА всички се борят за спасението на отбора и го правят успешно.

- Вие сте част от скаутската мрежа на Ботев. Куртеан и Хамза показват много добри игри. Очаквате ли още да вдигнат нивото на Ботев и къде виждате отбора в края на първенството?

- Благодаря ви за оценката на новите футболисти. Смятам, че не само те, а всички показват стабилни игри. Ние все още сме в играта и за Купата и в първенството за място, което ще ни даде право да участваме в квалификациите за Лига Европа.