123% от населението на Севастопол е гласувало на референдума

Статистиките за проведения в неделя вот са меко казано съмнителни - според тях 89 хил. души са дошли в града специално, за да гласуват

В неделя жителите на Автономна република Крим гласуваха за своето отделяне от Украйна и присъединявани към Русия. В понеделник резултатите бяха обработени и нещата стигнаха до ръцете на президента на федерацията Владимир Путин.

Въпреки че Русия и проруското правителство на поолуострова отричат обвиненията, че изборният ден е протекъл „пред дулата на автомати”, официалните статистики от „легитимния” вот са доста съмнителни, разкрива Korespondent.net, цитирайки украинската „Правда”.

Според данните населението на крайбрежния град Севастопол се е увеличило с близо 90% специално за изборния ден – за да се присъедини Крим към Руската федерация, са гласували… 123% от севастополци.

На това се казва избирателна активност!

Разкритията е направил независим блогър, който си е направил труда да сравни изнесените данни с официалните статистики за 2013 г. В неделя вечерта ръководителят на Върховния съвет на Крим за организиране и провеждане на референдума Михаил Малишев заяви, че към 20:00 часа на 16 март избирателната активност в областта е 81,36%.

"Към 20:00 часа в Крим са гласували 1 250 426 души. Този резултат е изчислен без данните от Севастопол. Заедно със статистиките от Севастопол броят на избирателите става 1 724 563 души”, обясни тогава Малишев.

С други думи, пред урните са излезли 474 137 жители на черноморския град.

Статистиките за населението на Севастопол от 1 ноември 2013 г. обаче сочат, че постоянното население на града е от 383 499 жители, а пребиваващите към този момент лица са общо 385 462-ма.

"Към края на миналата година населението на Севастопол е било от 385 462-ма души. Към тези данни трябва да включим и децата, които тогава все още не са имали право да гласуват. 474 137 – 385 462 = 88 675 души, случайно появили се в Севастопол по време на референдума”, обосновава се блогърът.

В крайна сметка изчисленията показват, че 123% от жителите на черноморския град са гласували за присъединяване към Русия. "Дошли са всички – и малки деца, и ученици, а аз подозирам, че и мъртъвците”, коментира източникът.

Изглежда, че Крим има по-голям проблем от нас с „мъртвите души”…