Майката на убиеца от Лясковец: Беся се, ако вкарат сина ми в затвора

Новините

18-03-2014, 07:29

Автор:

burgas.utre.bg

Всичко от Автора

Стефанка не обвинява Петко за случилото се, защото полицаите сами нахлули в дома им

Петко Петков, който уби полицай и рани други трима в Лясковец, остава с постоянна мярка задържане под стража, реши съдът. Заради тежкото му здравословно състояние Петков все още е в болницата във Велико Търново.

Какво точно се е случило във фаталната сутрин, когато той откри стрелба, разказа, пред камерата на Нова ТВ, неговата майка. И днес Стефанка твърди, че не знае защо в петък сутринта в дома й са нахлули полицаи. Отрича и синът й да е стрелял по тях.

„Важното е, че моят син беше в коридора и бъбрекът му е изваден и стомахът му е опериран”, казва Стефанка Петкова, която не обвинява сина си за случилото се, защото полицаите били нахлули в дома им:„Тя бяха вътре в стаята ни. Какво да го обвинявам. Аз не съм отишла в полицията, те са дошли у нас”.Стефанка твърди, че синът й никога не е заплашвал, че ще стреля по учениците и не е писал жалби срещу тях. Оплаквала се само тя: Жалба съм писала, когато влязоха в двора и ни викаха побъркани и ни замеряха с камъни”.Тя и Петко обаче подозират, че зад спецоперацията стоят не жалбите срещу училището, а съседите им от втория и трети я етаж, с които имали разногласия още от построяването на кооперацията. Те редовно се оплаквали от семейството в полицията до момента, в който Петко се затваря преди години.

През четирите години на изолация са изтекли и разрешителните за ловните му оръжия.Незаконни боеприпаси обаче не притежавал.

Ако вкарат Петко в затвора Стефанка казва, че ще посегне на живота си: Ще се обеся и готово. Аз без него не мога да живея.