Нови продукти и идеи за екологично строителство на Българска Строителна Седмица

Националната конференция за енергийна ефективност и устойчиво строителство Buildingreen 2014 и дискусионният форум „Да събудим строителството“ са сред акцентите на изложбата

Специализираната изложба за енергоефективно, екологично и функционално строителство ще се проведе от 19 до 22 март в Интер Експо Център – София. Трибуна на премиерни за България и региона продукти и услуги, тя се утвърди като една от най-представителните изложби в строителството, предлагайки възможност на известни и нови фирми от над 30 сектора в бранша да предложат своите актуални решения. Сред изложителите са фирми от Австрия, Белгия, Румъния, Германия, Гърция, Полша, Сърбия, Турция и Украйна.

Първата и единствена фирма в България, която усвоява производството на панели от Кръстосана Слоеста Дървесина (КСД) ще представи на щанда си Сдружение "Български съюз на производителите на сглобяеми къщи". Подходящи за частни жилищни постройки, многоетажни жилищни, селскостопански сгради, мостове, обществени сгради, административни и търговски сгради, както и за изпълнение на надстройки, панелите от кръстосана дървесина са известни с голeмите си термични и акустични качества, отлично поведение при пожар, висока сеизмична устойчивост и силна структурна здравина.

Посетителите на специализираното изложение ще се запознаят със спецификите в дизайна и изпълнението на зелени покриви и зелени стени – предизикателства в ландшафтното проектиране и строителство. Зелените покриви са с малко тегло и могат да бъдат освен екстензивни (с ограничен достъп), така и градини с интензивен достъп. Силно емоционално въздействие в интериорното пространство осигурява и изграждането на зелени стени.

В дните на 14-ото издание на изложбата за втора поредна година се организира демонстрационна зона „Мисия в услуга на Майстора“, създадена съвместно с предаването „Мисия Моят Дом“. Специалисти ще имат възможност да запознаят посетителите в детайли с качествата на своите продукти. Всяка една демонстрация ще бъде заснета от екипа и след това излъчвана в сайта на предаването. Вижте графика на демонстрациите >>>

Как да спестим до 40% от разхода на газ ще покаже новата разработка HYBRID Eco-Line на KAL-FIRE. Газовите камини са с напълно нов тип керамична горелка с 3D пламък и LED осветление подпомагащо ефекта на газовия пламък и възможност камината да работи дори и през лятото с минимум отделена топлина, особено при еко режима. Системата е напълно съвместима със системите тип "Умна къща" и позволява дистанционен контрол през смартфон или таблет - IPhone и ANDROID.

Официален партньор на Българска Строителна Седмица 2014 е УниКредит Булбанк. В зависимост от дейностите, пазарите и жизнения си цикъл различните компаниите все повече се нуждаят от комплексни финансови, разплащателни и кредитни услуги, които могат да подобрят конкурентоспособността им. По време на специализираното изложение експертите на УниКредит Булбанк ще са на разположение да дадат конкретни решения на всяка потребност на бизнеса.