Лютви Местан винаги се оправдава с други хора, когато го критикуват

ВСС публично порица лидера на ДПС заради натиска върху съдебната система

Винаги, когато някокой критикува Лютви Местан, той търси оправдание за грешките си, като говори за други хора. Това заяви на страницата си в социалната мрежа Facebook и на официалния си сайт Boykoborissov.bg бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Коментарът на Борисов дойде по повод изказванията на Местан, след като Висшият съдебен съвет публично го порица за оказвания върху съдебната система политически натиск от негова страна.

Ето какво написа експремиерът на своята страница:

"Както многократно съм казвал, винаги когато някой критикува Лютви Местан, той веднага търси оправдание за своите грешки, говорейки за други хора. Днес ВСС порица публично председателя на ДПС Лютви Местан, че оказва натиск върху независимостта на съдебната власт и руши нейния авторитет. И веднага отново господин Местан опита да си намери извинение чрез други хора и други теми, като започна да говори за незаконни подслушвания".

Накрая Борисов заключи: "Това ме навежда на мисълта, че най-вероятно, може би, Местан има някакво отношение към тях. Явно са му интересни".

Статусът му във Facebook веднага предизвика коментарите на потребителите на социалната мрежа, които виждат в действията на управляващите опит да се изземат част от функциите на Висшия съдебен съвет, за да бъдат съсредоточени в изпълнителната власт. "Бавно, но сигурно се връщаме в годините преди 89-та", коментира потребител.