Първата пътуваща фотоизложба против хомофобията превзема и Барселона

Пловдив Лайф

17-03-2014, 14:20

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Покажи червен картон на хомофобията!

Преди две години група младежи от "ЛГБТ Пловдив" отбелязва Международният ден за борба с хомофобията в спорта. Този ден даде началото на кампания за изваждането на хомофобията от игра.

Идеята е следната - Покажи жълт/червен картон на хомофобията. Акцията бързо набра скорост и хората започнаха да се снимат с жълтите и червени картончета, преведени на повече от 15 езика.

До днес хиляди съпричастни от пет континента са се снимали, а и продължават да се снимат, за да изразят ясно гражданската си позиция. Завиден е броят на участниците, забележителен е и броят на места, които изложбата е посетила и предстои да отиде.

Жълтият и червеният картон имат собствен живот неуправляем от собствените си създатели, минавайки през места като Гърция, Румъния, Испания, Италия, Холандия, Обединеното кралство, Шотландия, Германия, Аржентина, Украйна, Унгария, Полша, Индия, Норвегия, дори Русия.

Първата изложба бе показана в МОЛ Пловдив на 17 май, международния ден за борба с хомофобията, в МОЛ Пловдив. След товя посети множество заведения, барове и хотели в града, последвани от София, Солун, Бургас, Памплона, а вече и Барселона.

Компилацията от фотографии ще бъде изложени в бар “La Sue BCN” до 6 април със съдействието на FLG (асоциация на гей семейства), след което ще продължи обиколката си из Иберийския полуостров.