Ирина Сергеевна: Украйна няма да признае отделянето на Крим

Мисия Добрич

15-03-2014, 15:16

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Консулът бе в Добрич по покана на дружество "Добруджа - Украйна"

В момента Украйна се намира в сложен етап от своя история. Всички знаете, има реална угроза за целостта и суверинитета на украйна, заради агресията на Русия върху автономна република Крим, заяви днес в Добрич  консулът на Украйна във Варна Ирина Сергеевна.

В неделя ще има референдум в Крим за отделянето от Украйна. Очакваме този референдум и ръководството на страната ни да направи всичко възможно това да не стане факт, защото Крим е част от територията на Украйна. Този референдум е нарушение на всички международни норми и законите в страната. Украйна никога няма да признае това, категорична е Ирина Сергеевна.

Кримските татари имат всичко в Украйна. Когато Украйна прие решение по повод връщането на кримските татари от Узбекистан - през 1994-1995 г., аз лично работих по този въпрос, всичко се правеше за тях и го правеше само Украйна. Тогава отправихме запитване към Русия да подпомогне връщането на кримските татари от Узбекистан, но те отказаха и казаха, че това е проблем на Украйна, заяви Сергеевна.