Пълнолуние в Дева: Между разума и чувствата

Хороскоп

15-03-2014, 12:40

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: Интуиция, постоянство и... всички карти на масата

Слънце в Риби, Луна в Дева. Пълнолунието настъпва в неделя,16 март в 19,08 ч. На ход са процеси, които целят да ни освободят от неясни преценки и самозаблуди и да ни помогнат да си изградим разумен, целесъобразен и полезен житейски подход.

Пълнолунието в Дева през почивните дни ще поддържа делово и практично настроение, което няма да ни остави много време за почивка. Ще нараства критичността и наблюдателността ни, в следствие на което много дребни детайли, които обичайно подминаваме с пренебрежение, сега  ще придобият смисъл и съдържание и най-важното ще мотивират действията и постъпките ни. Както винаги, това си има своите плюсове и минуси.

Укендът ни дава в идеална възможност за основно почистване на дома например, дребни ремонти, покупки на техника и принадлежности, осигуряващи повече удобство в бита. Онези, чието съзнание е заето от важни делови и лични проекти ще могат да се посветят на ползотворна работа. Вниманието към детайла, майсторството в изпълнението и настройката на ума да работи последователно и съсредоточено, ще ни помогнат за постигането на качествен напредък. Помислете и върху инструментариума с който си служите и анализирайте неговата ефективност. Нищо чудно изведнъж да ви хрумне по-ефективен и рационален метод за действие. Не се колебайте да го използвате.

От друга страна настроението ще бъде критично, ще бъдем склонни към забележки и поправки, но и твърде чувствителни към критиката, което може да повлияе на хармонията в общуването. Всеки от нас вероятно си има своите препоръки към роднини, близки, приятели и колеги. Настъпва момент, в който ще ни бъде трудно да ги премълчим, но от начинът по който ги представим, зависи дали дали те ще бъдат възприети като градивна критика и съответно възможност за корекция, или откровена нападка отключваща механизми за отхвърляне и самозащита. Енергията на това пълнолуние е насочена към постигането на баланс между разума и чувствата, за да можем да въведем порядък в делата и взаимоотношенията си. Това ще изисква детайлен и рационален анализ на всички "за" и "против" в актуалните житейски ситуации. За да бъде този процес ползотворен и успешен, ще трябва съзнателно да анализираме емоциите, които влияят на преценките и мотивите ни. Бъдете внимателни, не се поддавайте на провокации и решавайте разногласията дипломатично, за да избегнете ненужни проблеми през следващите дни. На ход са процеси, които целят да ни освободят от неясни преценки и самозаблуди и да ни помогнат да си изградим разумен, целесъобразен и полезен житейски подход.

Тъй като тялото също е инструмент, физическото здраве е съществена тема, която Пълнолунието в Дева обичайно осветява. В случай, че то ви заварва с разклатено здраве, ще трябва да си зададете въпроса: Къде не правя разграничение между добро и зло, между това, което ми понася и това, което е отровно за мен. Отговорите могат да бъдат съвсем очевидни свързани с хранителните и здравословните навици, но могат и да ни насочат към пороци в мисленето, светогледа и морала, към ситуации и привързаности които никога на са биле полезни за нас, или отдавна са изчерпали ползата си. Самозаблудите, които си изграждаме за да не напуснем зоната си на комфорт, създават блокажи в психиката и съзнанието, които първоначално пораждат емоционален дискомфорт, но  постепенно се проявяват на физическо ниво, под формата на заболяване. Сега съзнателно, или по принуда можем да се изправим лице в лице с тях, за да ги опознаем, приемем и в случай че пожелаем-да се освободим от тях.

Дори и да се намирате в цветущо здраве си струва да обърнете внимание на това с какво се храните и как живеете. Вселената сега ще ни съдейства да се освободим от вредните навици с лекота. Може би ще си спомните, че отдавна се каните да посетите личния си лекар, да си направите пълни изследвания, да проведете някаква профилактика или  да започнете да спортувате. Не отлагайте повече! Пълнолунието в Дева също така отбелязва онзи момент в годината, в който разтоварващите диети, лечебното гладуване и пречистващите процедури са максимално ефективни.