Байганьовщината на Батков не минава пред Черно море

Гонзо със сигурност остава на "Тича" до лятото

И вчерашният ден не мина без спекулации за завръщането на Георги Иванов в Левски. Те тръгнаха от собственика на "сините" Тодор Батков още на 5 март, а сега адвокатът отново разбуни духовете.

"Гонзо е добре дошъл в Левски в момента, в който си реши проблемите. Той има трудови правоотношения с друг клуб. Готов съм да платя неустойка, ако се наложи. Хората от Черно море заслужават уважение за това, което правят", каза Батков.

Така. Какво трябва да означава първото изречение от словоизлиянията на "синия" бос? Тодор изгони Гонзо от "Герена", сега бил добре дошъл там.Иванов проблеми няма. Проблемите са на главата на Батков. Никак не е коректно да поискаш чрез медиите треньора на който и да било отбор, още повече на пряк конкурент за призовите места. Защото в момента Черно море е на 6-ото място във временното класиране, а Левски са на 7-ото. Точките са равни - по 44 за двата отбора. От ръководството на варненци на няколко пъти заявиха категорично, че Иванов остава в клуба до лятото. Но Тодор продължава с Байганьовщината.

Има си правила и е жалко точно един правист да ги потъпква така нагло.Договорът на Гонзо с Черно море е до края на календарната година. Което означава, че може да преговаря с други отбори 6 месеца преди изтичането на контракта, а именно лятото на настоящата година. Как ли ще реагира Тодор Батков, ако някой постъпи като него и започне да мъти главата на някой от футболистите му, примерно? Голяма дандания ще настане на "Герена", бъдете сигурни.

Готов бил Батков да плати неустойка, ако се налагало. Това вече е връх на наглостта. Ама как няма да се наложи?! Защо адвокатът и левскарите се мислят за богоизбрани и едва ли не всеки трябва да стегне багажа на минутата и да тръгне за стадион "Георги Аспарухов" в мига, когато Тодор му свирне с уста? Щом бил готов да плаща, първо да влезе в контакт с ръководството на Черно море, което твърди че уважава. А не да действа подмолно чрез медиите. Вие представяте ли си босът на закъсалата в Примера Барса - Бартомеу, да реши, че иска да си върне Пеп Гуардиола и да го кани всеки ден чрез медиите, без да се обади на шефовете на Байерн за официални преговори? Или от Реал да "атакуват" Жозе Моуриньо, прескачайки Роман Абрамович? Това просто няма как да стане, в никоя държава. Само тук се получава, защото Байганьовщината е на високо ниво.

Черно море продължава да печели симпатии с представянето си в първенството, макар и без някои опитни футболисти, които напуснаха зимата. Отборът ще се противопостави на всеки един от първата седмица. Видяхме го още в дебютния плейофен кръг, когато устремилият се към титлата Литекс бе спрян с 0:0 от "зелено-белите", които не се дадоха без бой в Ловеч. В голяма степен доброто представяне на Морето тази кампания е благодарение на Гонзо. И младият специалист трябва да изчисти главата си, да продължи да мисли само за настоящия си клуб, да работи, както до момента.

Нормално е на хората в Черно море да им писне от действията на Батков. При друга реакция от негова страна, Гонзо наистина можеше да се озове в Левски още сега. Но с оглед действията на адвоката, забравете да видите Георги Иванов при "сините" поне до лятото, когато ще може да преговаря официално. Колкото и някои медии да повтарят като папагали и да надуват балони, че Гонзо "идва в понеделник". Понеделник мина, ще минат още много, а Иванов ще продължи да бъде на "Тича". Защото има железен договор, от ръководството на клуба казаха своето окончателно решение, а то не може да бъде променено с дребните номерца на Тодор Батков. Байганьовщината на адвоката не минава пред Черно море.

 

Още спортни новини четете в Sportonline.bg