Изчезналият малайзийски самолет се насочил към Индийския океан?

Продължава издирването на изчезналия малайзийски самолет, с който радарите загубиха контакт преди близо седмица

Американски военни коментираха, че има вероятност боингът да се е насочил към Индийския океан, а служители на компанията, произвела двигателите посочиха, че машината е изпращала сигнал до сателит и след като е изчезнала от радарите, предаде БНР.

Американско официално лице, цитирано от Асошиейтед прес, заяви, че се работи над версия за действие на пирати като причина за изчезването на самолета на Малайзийските авиолинии с 239 души на борда. Лицето, пожелало анонимност, поясни, че ключово доказателство водещо за човешка намеса е, че транспондерът на самолета е спрял да предава сигнал няколко минути преди системата за изпращане на съобщения да преустанови работа. Служителят допълнил, че е възможно самолетът да е кацнал някъде.

Асошиейтед прес припомня, че една от системите в двигателите на самолета е изпращала сигнали часове, след като е бил загубен контакта с боинга по време на полета между Куала Лумпур и Пекин – индикация, че самолетът може да е продължил да лети часове, след като е изчезнал от радарите.