Нефтохимик издържа само едно полувреме

Спорт

14-03-2014, 17:24

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нефтохимик заплаши БФС с напускане на първенството

"Нафтата" инкасира поредната си тежка загуба в първенството след загуба от Славия с 5:1

Отборът на Нефтохимик загуби поредната си среща в елитната А футболна група. Бургаските "Шейхове", от които е останало само славното име от недалечното минало, успяха да се противопоставят на Славия само в първите 45 минути, когато домакините пропуснаха дузпа и поне 4-5 чисти положения пред вратата на Костадин Георгиев.

Все пак трябва да се отбележи, че Нефтохимик прояви 100% успеваемост през първото полувреме, когато с единствения удар в очертанията на вратата, макар и след рикушет Михаел Орачев отбеляза гол и "нафтата" поведе в резултата. Радостта на гостите обаче трая съвсем кратко, защото в последната минута на полувремето реферът Радан Мирянов отсъди втора дузпа за домакините, превърната в гол от Радослав Василев. В 21-та минута пък Чавдар Янков също от 11 метров наказателен удар не уцели вратата. Така двата отбора се прибраха на почивка при равен резултат 1:1.

Второто полувреме започна с натиск на белите, които в рамките на 5 минути между 53-та и 58-та отбелязаха нови две попадения чрез Галин Иванов и Веселин Марчев и почти решиха мача като доведоха резултата до 3:1. Домакините обаче решиха, че могат да си оправят головата разлика и продължиха да нападат масирано вратата на своите съперници.

В тези минути се видя, че играчите на Нефтохимик започнаха да отпадат физически и бе само въпрос на време, белите да реализират нови попадения във вратата на Костадин Георгиев. В 67-та и 72-та минути Галин Иванов отбеляза нови два гола, като с това оформи и своя хеттрик в мача.

До края на мача Славия продължи да напада, но бранителите на Нефтохимик не допуснаха нов гол във вратата си.

За статистиката могат да се отбележат няколко интересни факта. Вратарят на Славия Георги Петков, който стана на 38 години изигра своя мач №250 в А футболната ни група. Михаел Орачев, който е само на 19 години отбеляза своя първи гол с фланелката на Нефтохимик в А група, а Симеон Мечев и Ерай Карадайъ дебютираха с фланелката на Нефтохимик, след като бяха картотекирани в отбора през седмицата.