Работниците от "Напоителни системи": Гладни сме, искаме си парите! (ВИДЕО)

Мисия Пловдив

14-03-2014, 12:21

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Водна стачка на брега на Марица (ГАЛЕРИЯ)

170 души от Пловдив са без заплати от три месеца

Близо 40 души, работещи в "Напоителни системи" са се събрали за днешния протест пред Водната палата в Пловдив, съобщава репортер на Plovdivutre.bg. Недоволните разпънаха плакати: "Напоителни системи клон Марица – искаме си парите" и "Гладни сме, искаме пари".

Те не са получавали заплатите си от три месеца.

"Веднъж завинаги тази агония трябва да спре. Управляващите злоупотребяват с доверието и търпението ни! Къде е държавата?", запитаха се протестиращите днес.

Протестните действия ще продължат, докато не бъдат изплатени всички дължими заплати на работниците. На 21 март митинг ще има в Плевен, а на 25 в Пазарджик. Другата седмица ще станат ясни датите и градовете, които ще се присъединят към протестите на дружеството. 

В страната са засегнати общо 1800 души. За Пловдив те са 170. Необходими са 15 милиона лева, за да бъдат погасени задълженията на предприятието към персонала.

Над 100 души от предприятието, клон "Струма-Места", се събраха на протест на главен път Е-79 вчера. Недоволните заплашиха, че ще продължат с протестите, ако не им бъдат изплатени в най-кратки срокове дължимите възнаграждения. Земеделският министър Димитър Греков пък обеща, че до края на месеца ще бъдат изплатени всички забавени заплати.