ФБР разсекрети файлове – Хитлер не е умрял в Германия

Разсекретени документи на ФБР показват, че правителството на САЩ е знаело, че Хитлер е бил жив и здрав, и живеещ в Андите

На 30 април 1945 г., Адолф Хитлер, според официално разпространената информация се самоубива в подземния си бункер. По-късно тялото му било открито и идентифицирано от болшевиките, преди да се втурнат обратно към СССР. Дали това наистина е било възможно, че болшевишките комунисти са били през цялото това време нищо повече от едни подли лъжци, и че историята е била нарочно пренаписана? Никой не е мислил по този начин преди ФБР да освободи засекретените толкова десетилетия документи. Както изглежда, възможно най-мразеният човек в историята е избягал след войната от Германия и живял един идиличен и спокоен живот в красивото подножие на Андите.

Наскоро разпространените документи на ФБР показват също, че не само самоубийството на Хитлер и Ева Браун е било фалшифицирано, но и че на скандалната двойка може да и е било помогнато от директора на самия УСС (Управление на стратегическите служби, предшественика на ЦРУ), Алън Дълес.

В един от документите на ФБР от Лос Анжелис, се разкри, че агенцията е добре запозната с тайнствените подводници, които са оставили по пътя си нагоре по аржентинския бряг различни пътници. Но, което е по интересно, е, че са знаели точното местоположение, къде са ги оставяли.

Кой е бил мистериозният информатор на ФБР?

През месец август 1945 г. неидентифициран информатор се свързал с Бюрото в Лос Анжелис и се съгласил да обмени информация в замяна на политическо убежище. Това, което казал на агентите било зашеметяващо. Той не само е знаел, че Хитлер бил в Аржентина, а бил един от потвърдените четирима мъже, пътници в едната от германските подводници. По всичко изглеждало, че в едната от двете подводници били Хитлер и Ева.
Аржентинското правителство не само посрещнало добре германския лидер, но също и помогнали в укриването.
Информаторът предложил не само да даде надеждна информация за селищата, в които пребивавали, но и да даде физически детайли около Хитлер.
Поради разбираеми причини информаторът никога не се споменава кой е от агентите в документите.

Вижда се също, че ФБР се опитали да скрият местонахождението на Хитлер.

Дори с детайлно описаните местонахождения и спирки на подводницата, ФБР не е разследвало нацистките лидери в аржентинските заливи. Разбира се от документите, че през 1945 г. висшето военноморско аташе в Буенос Айрес информирало Вашингтон, че е имало висока степен на вероятност Хитлер и Ева Браун току-що да са пристигнали в Аржентина. Още едно от доказателствата идвало под формата на проект на архитекта Алехандро Бустийо, който пише за неговото проектиране и строителство на нов дом за Хитлер, който бил финансиран от пребивавалите вече там богати германски имигранти.


Със съветската окупация на Германия, трябвало останките на Хитлер бързо да бъдат скрити и изгонени към СССР, и никога да не се видят отново. Това всичко до 2009 г., когато на един археолог от Кънектикът, Николас Беятони било позволено да извърши изследване на ДНК-то на едни от фрагментите на възстановени черепи. Това, което открил било невероятно. Не само, че останките не съвпадали с ДНК-то на Хитлер, но и останките на Ева не съвпадали с ДНК-то на нейните роднини. Тогава остава въпросът, какво отриха болшевиките в бункера, и къде е Хитлер?

Дори Генерал Айзенхауер, бил загрижен за изчезването на Хитлер. Сталин също изразил загриженост. През 1945 г. вестник Stars и Stripes цитирало Айзенхауер който смятал, че съществува реална възможност Хитлер да живее безопасно и удобно в Аржентина. Ето тук една статия в Уошингтън Поуст: The Death of Hitler - The Full Story with New Evidence from Secret Russian Archives.

Дали е възможно?

С всички намерени нови доказателства, даващи светлина – е възможно и дори вероятно, че не само Хитлер е избягал от Германия, а и че е използвал помощта на международни разузнавателни служби. Разпространените документи на ФБР показват, че са били наясно с присъствието на Хитлер в Аржентина, а също и са помагали да го покрият.

Но нека оставим този невероятен за много хора разказ и ви запознаем със самите документи (източник на публикацията: Anonymous Bulgaria):