Великденските добавки - предизборно пазаруване!

Правителството се готви да изхарчи тези 50 млн. предизборно

Може да няма пари за децата на България и майчинските да бъдат замразени за 3 години, но пари за семинари - има! Има и средства за предизборна агитация, макар и неформална, под формата на великденски добавки, за да бъдат "затворени" очите на електората. Така се подклажда верността към управляващите...

Депутатите от ГЕРБ Менда Стоянова и Делян Добрев дадоха кратък брифинг в парламента. Двамата разкритикуваха намерението на правителството да даде великденски добавки на пенсионерите.

Според Менда Стоянова няма как тази мярка да бъде постоянна, защото подобни суми не са планирани в бюджета.

"Това означава само едно - решението е продиктувано единствено и само от предизборната ситуация. Затова го наричам предизборно пазаруване. ГЕРБ не е против това да се вдигат пенсиите на нашите родители. Нашата политика беше в тази посока. За да се увеличават пенсиите, трябва да има обективни условия - растеж на БВП, на работните места, които генерират данъци и осигуровки, добра работа на приходните агенции. Всичко това, обаче, в момента изобщо не е налице", заяви тя.

Делян Добрев я подкрепи като каза: "От ГЕРБ не виждаме причина да бъдат похарчени едни 50 млн. лева. В икономиката няма ръст. Напротив. Има спад в износа и увеличение на безработицата, каза той. Обещанията на управляващите за нови работни места не бяха изпълнени. Имаме нови 25 000 души безработни в сравнение с миналата година. Правителството се готви да изхарчи тези 50 млн. предизборно."

Лошо няма, въпросът е как властимащите ще преодолеят демографската криза, как ще подпомогнат възрастните хора, за да водят нормален, а не мизерен начин на живот и как ще мотивират младите хора, за да останат тук - в България?!