Димитър Цонев аут от bTV?

Първи от bTV си тръгнаха водещите на сутрешния блок Анна Цолова и Виктор Николаев

Димитър Цонев е поредният журналист, който слиза от ефира на bTV. Това ще се случи днес, става ясно от стената във Facebook на дъщеря му Dessi Tsoneva Pepperoncino.

„Гледайте утре последният брой на Лице е лице с баща ми. Мъчно ми е да го кажа, но в България всичко качествено бива съсипано, съобщи КлубZ. И няма нищо случайно... Българския зрител бива лишен от правото си на информираност по конкретни теми , засягащи един кръг от престъпни политици , заради , които единствената адекватна публицистика бива пожертвана... Преди избори .... Нямам думи” (правописът е запазен – бел. авт.), е написала Деси Цонева в последния си статус.

В същото време последният пост на стената на Димитър Цонев във Facebook е от 11 март т.г. и препраща с линк към публикация в сайта на bTV със заглавие: "Лице в лице" е най-гледаната публицистична програма в родния ефир”.

Димитър Цонев е поредният от серия журналисти и шефове в bTV, които напускат медията от миналото лято насам. Шефката на "Новини и актуални предавания" Люба Ризова и изпълнителната продуцентка на новините Виктория Бехар си тръгнаха от телевизията през февруари т.г. Освобождаването им бе резултат от преструктурирането на дирекция "Новини и актуални предавания". Дирекцията се сля с отдел "Спорт". Шефът му Красимир Минев също се раздели с bTV тогава. В средата на януари бившият директор на Нова тв Павел Станчев смени Вики Политова начело на телевизията.

Първи от bTV си тръгнаха водещите на сутрешния блок Анна Цолова и Виктор Николаев, които минаха в Нова телевизия. Към тях в конкурентната телевизия се присъединиха разследващата репортерка Миролюба Бенатова и водещата на новините Ани Салич. Директор на новините в Нова стана пък изпълнителната продуцентка на "Новини и актуални предавания" в bTV Дарина Сарелска.