Ирхан не се призна за виновен за зверското убийство на 3-годишния Асен

Обвиненият твърди, че сестрата на детето е виновна за смъртта

Обвиненият в убийството на 3-годишният Асен – Ирхан Камбур, твърди, че не той, а приятелката му Диана, която е сестра на детето, е виновна за смъртта му. Днес в съда бяха изслушани свидетели, които твърдят, че пред тях Диана признала за стореното, съобщи Радио Пловдив.

Съдебните експертизи доказаха, че момчето е жестоко малтретирано преди смъртта си. В хода на процеса стана ясно, че Асен, който е с умствена изостаналост, е бил постоянно тормозен и бит от Ирхан, който живеел със сестра му Диана на семейни начала в пловдивския кв. „Столипиново”.

Според обвинителния акт на 10-и април, миналата година Камбур се вбесил от това, че малкият се изпуснал в пеленките и зверски го пребил. Момчето починало денонощие по-късно вследствие на тежките травми от побоя. След това насилникът го крил два дни в гардероба, а впоследствие го заровил в тинята на брега на Марица.

Тялото на детето бе открито след 10 дни в реката, като преди това момчето бе обявено от сестра си за национално издирване. След намирането на трупа Диана сама посочва, че Ирхан е пребил момчето. Обвиняемият и до момента не признава вината си пред съда.

Братът и племенникът на Камбур твърдяха в съдебната зала, че побоят над детето е извършен от Диана.

Следващото заседание по това дело ще бъде след около месец.