Листа от орехи понижават нивата на кръвната захар

Високата кръвна захар често е причината за главоболието и лошото зрение

Използваме вкусните ядки за подобряване на функциите на мозъка, за борба с атеросклерозата и заболявания на черния дроб. Листата от орехи са един безценен помощник за намаляване на нивата на кръвната захар.
Симптомите, които могат да ви подскажат за наличието на висока кръвна захар са постоянна жажда придружена със сухота в устата. Неспособност за извършване на ежедневните действия, защото организма няма достатъчно енергия поради факта, че захарта не достига до клетките. Имате добър апетит и често похапвате, но въпреки това слабеете.
При наличието на високи нива на кръвната захар не е задължително всеки един симптом да е на лице, те могат да се появяват по отделно. Често не обръщаме нужното внимание на тези симптоми, а това крие своите рискове, защото при това заболяване те изчезват бързо. В даден период организма ни се приспособява към по-високите стойности. При наличието на някой от изброените симптоми е добре да посетите лекарския кабинет, за да установите дали наистина има за какво да се тревожите.
В случай, че изследванията показват високи нива на кръвната захар, използвайте листата от орехи, за да ги върнете в нормите. Използвайте следната отвара, която е доказала своята лечебна сила и се използва от много хора: набавете си шепа листа от орехи. Залейте с ? литър вода само 2 супени лъжици от лечебните орехови листа и сложете на котлона. Трябва да отстраните отварата от огъня когато тя заври. Оставете я настрана и изчакайте да изстине, а след това я прецедете. Приемате от получилата се отвара 3 пъти в рамките на деня, задължително около 20 минути преди да консумирате храна. Приема се по 100 милилитра на всеки един от три приема.