Мая Манолова изгуби контрол – не успя да овладее залата!

Тя обезумя от виковете „ОСТАВКА“, предизвикани от своеволията й

Решение на Мая Манолова да отложи гласуване, предизвика сериозно напрежение в пленарната зала на Народното събрание.
След обсъждането като точка първа от дневния ред на двата проекта за промени в Закона за движението по пътищата, зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова реши те да бъдат гласувани утре, предаде БТА.
Това предизвика бурни реакции от парламентарната група на ГЕРБ. Депутатите започнаха да удрят по банките с викове "Оставка".
Депутатът Георги Андонов заяви, че Манолова се е уплашила от липсата на кворум и за това не е подложила законопроектите на гласуване днес. Той каза, че от председателството редовно "лъжат и за наличието на кворум при поименните проверки".
Колегата му Александър Ненков добави, че с такива практики управляващите се опитват "по служебен път да си намерят кворум".
Цецка Цачева контрира, че Манолова не може да владее залата и това е резултат от грубото потъпкване на всякакви правила, а депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов предложи да се даде почивка, за да могат колегите му от ГЕРБ "да се успокоят и да продължи работа на Народното събрание".
Това е съзнателно убиване на конкуренцията в бранша! Искате ли да плащате за една смяна на масло по 300-400 лева? Искате ли за всяка смяна на крушка да тичате в ”лицензиран” сервиз и да ви дерат кожата 50-60 лева?
От партията отправиха критики към промените, предлагани от МС. Проблем е извеждането на процеса по възстановяване на контролни точки от МВР, както и премахването на системата за електронен фиш, според тях.
Малко по-късно в пленарната зала отново избухнаха спорове. Този път, след като председателят на парламента Михаил Миков отложи за утре гласуването на двата законопроекта за промени в Закона за професионалното образование.
Според Десислава Атанасова (ГЕРБ) гласуването се отменя, защото мнозинството зависи от гласовете на "Атака", чиито депутати не са в залата.
Миков обясни, че въпросът за правото му да определя деня и часа за гласуване е безспорен и не подлежи на тълкуване.