Мъри: Не отглеждаме зверове по стадионите

Спорт

11-03-2014, 14:25

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Треньорът на Ботев се отметна и обяви, че целта пред отбора е стигнане до финал за Купата

Треньорът на Ботев (Пд) Станимир Стоилов даде редовната си пресконференция преди първия ¼-финал за Купата на България срещу Левски.

Първата среща е утре от 16:15 часа на стадион "Георги Аспарухов" в София.

Мъри изненадващо промени поставената цел пред отбора. Досега твърдеше, че иска купа или медал от първенството, а днес обяви, че Ботев трябва „да стигне до финал” в турнира.

Ето какво каза Стоилов пред медиите:

Знаем, че ни предстои труден и важен за нас мач. Имаме амбиция да търсим продължаване в турнира и стигане до финал, което ни задължава да играем добре. Трябва да търсим победата още в първия мач. Предната година бяхме в същата ситуация – след загуба на Левски от ЦСКА, но не успяхме да се възползваме тогава от ситуацията.

От това, което видях в дербито, не смятам, че резултатът беше справедлив. Левски има достатъчно добри футболисти. Още повече грандовете, когато са наранени, са най-опасни. Който и футболист от Левски да излезе, сигурен съм, че ще даде максимума от себе си срещу нас.

Аз нямам проблеми с контузени футболисти. Дори и да спечелим, нищо няма да е решено, защото има и реванш. Важното е след двата мача да продължим нататък.

Не знам какви са наредбите. Има си хора, които ще решават за евентуално наказание. Пловдивското дерби няма да има същия блясък, ако не се играе пред публика. Но пък и двете агитки да пътуват извън Пловдив, също не е удачен вариант.

Време е по стадионите в България да се премахнат тези решетки, мрежи и огради. Ние не отглеждаме на стадиона зверове, а отглеждаме привърженици на футбола. Ще има отделни инциденти. Но когато извършителят е намерен, той си понася последствията и така полека-лека ще се изчисти футболът.