Летящ автомобил на бъдещето (видео)

Сбогом на задръстванията

Под People’s Car Project (PCP), инициатива, стартирана от автомобила Volkswagen в Пекин (Китай), с цел да се отговори на амбициите на най-големия автомобилен пазар в света, дойде един от първите прототипи на колата на бъдещето, пише tuhistory.
Тя се нарича Hover Car, концептуален автомобил се появи от над 120 хиляди предложения, които се добавят към дневния ред на немския гигант за бъдещото му развитие.
Той има формата на сплескана сфера на нейните страни, на база въглеродни влакна плува във въздуха и се плъзга чрез електромагнитни релси. Тя се управлява само с един лост.
В допълнение, Hover Car разполага с мощна автоматична система за избягване на сблъсък, който непрекъснато оценява разстоянието на други превозни средства и пешеходци, за да активирате аварийните спирачки, които забавят за се предприемат маневри cnductor които са без надзор, автоматични.
Собствена научна фантастика, този прототип беше представен на автомобилното изложение в Пекин и се очертава като следващия автомобил на бъдещето.