Само един български филм на кинофеста

Пловдив Лайф

11-03-2014, 10:15

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Режисьорът на "България, тази вечна ерес" посреща лично пловдивската публика в събота

Международният София Филм Фест гостува на Пловдив за девети пореден. Прожекциите започват на 13 март в кино Арена Фламинго.

Единственото българско участие в програмата тази година е игрално - документалният филм на завърналия се наскоро в България писател-фантаст Вал Тодоров. След повече от 20 години в САЩ, режисьорът снима на родна почва през 2013 късометражния "Контражур".

"България, тази вечна ерес" (2014) е първият му пълнометражен филм и най-общо представя живота извън Системата. Вълнуваща и по селски примитивна, тази история ще ви въвлече в пътуване из цялата страна в търсене на утопичното село Делфиново, а ваши спътници ще бъдат циганката-танцьорка Диана и саксофонистът от Пловдив, Калоян. И защото всяко пътешествие се нуждае от подходящ саундтрак, филмът ще ви унесе приятно с етно мелодии от Митко Льолев, Булгара и Kottarashky.

"България, тази вечна ерес" може да гледате  на 15 март от 20,45часа. Билетите се продават на касата на киното и са на цена от 6 лева, 5лева за ученици, студенти и пенсионери.

Специално за пловдивската публика ще гостуват режисьорът Вал Тодоров и актьорът Калоян Патерков, които ще разкажат интересни случки около заснемането на филма.