Община Своге провокира рибарите от района чрез организиране на четири конкурса за улов на най-голяма риба

Целта на промоционалната кампания е да се повиши потреблението на вътрешния пазар на продуктите от риболов и аквакултура

Рибарите в Община Своге ще бъдат предизвикани да покажат уменията си като се включат в конкурсите за улов на „Най-голяма риба“, които ще се проведат между 8 и 16 март на територията на Общината.
Конкурсите са част от проект за провеждане на: „Промоционална кампания, насочена към подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакултура в община Своге“, по мярка за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 3.4 „Развитие на нови пазари и промоционални кампании“ по приоритетна ос №3 „Мерки от общ интерес“ по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ на Република България, финансирана от Европейския фонд за рибарство за програмен период 2007 – 2013г.
Целта на промоционалната кампания е да се повиши потреблението на вътрешния пазар на продуктите от риболов и аквакултура, както и да се подобри имиджа на сектор „Рибарство“.
Посланието на конкурса е „Голяма риба хвани, с приятелите се повесели!“.
Право на участие имат всички жители на Община Своге, като единствените условия са да се запишат на телефон 0884177217, да имат подходяща екипировка, рибарско снаражение, изкусни рибарски умения и разбира се сериозна доза късмет!
Специално подбрано жури ще отреди по трима победители за всяко едно от четирите състезания, като основните критерии за оценката ще бъдат размера на улова в сантиметри и килограми.
Снимки на дванадесетте победители от общо четирите риболовни състезания, ще бъдат изполозвани за изработката на годишен календар, който ще бъде разпространен на територията на Община Своге.