Малко над 400 000 лв. за селски пътища в Средецко

Само три участъка от четвъртокласната пътна мрежа ще успее да ремонтира тази година община Средец с пари от бюджета. Приоритетно ще се работи по рехабилитацията на пътищата Средец -село Белила и Средец-село Росеново, както и отсечката от разклона до село Сливово на главния път Бургас – Елхово.

За дейностите по тези пътни артерии общината ще отдели от бюджета си около 416 000 лв.
„Община Средеца има една от най- големите четвъртокласни мрежи в страната и тези по малко от половин милион лева не са достатъчни за ремонтът й“, каза кметът Иван Жабов.
Затова всяка година местната власт се опитва приоритетно да пооправя най-тежките участъци.

 Със средства по програмата за развитие на селските райони се прави ремонт на пътя от Авромов мост до село Дюлево, на главната артерия Бургас – Средец. Предстои да започне и рехабилитацията на другата отсечка от Аврамов мост до село Драчево в общината. Привлеченото финансиране е за около 4.5 млн.лв.
В момента се проектират всички пътища в селищната система за да може при отварянето на мярка 321 от програмата за Развитие на селските райони за новия период 2014г. -2020 г. община Средец да имат готовност да кандидатства за средства за обновяването им.