Нудистка вечеря - зяпането е забранено!

Дори и голи, правилата са за всички

Курортите за нудисти са нещо, което става все по-популярно в чужбина и показват сериозен ръст, показват проучванията на американската асоциация за голи ваканции. Най-често на голи ваканции ходят хора между 30 и 40-годишна възраст.

Да се храниш гол, заобиколен от голи хора, е ситуация, която предполага някои притеснения. Затова пък има нещо като етикет за нея, който може да ти бъде полезен, ако се озовеш в нудистки курорт:

1. Хавлията е задължителна

Голи задни части на масата са абсолютно недопустими. Подобно на кърпата на галактическия стопаджия, хавлията на нудиста е от огромно значение по време на хранене. Всеки е длъжен да си носи своя хавлия, върху която да седне от съображения за хигиена.

2. Това, че всички сме голи, не значи, че всички сме приятели

Трябва да изчакаш да те поканят на дадена маса. Въпреки че на една голяма маса може да има 8-10 човека, всички те обикновено се познават и ако ти просто седнеш при тях, без да те поканят, ще има много неловка пауза в разговора.

3. Използвай кърпа или салфетка, за да покриеш интимните си части...

Това е част от етикета, чиято цел е да спести някои гледки по време на хранене. Да си покриеш интимните части с кърпа по време на нудистка вечеря е също толкова важни и естествено, колкото и да не дъвчеш с отворена уста.

4. Внимавай с горещите храни

За хората, които отиват на нудистки курорт за първи път, е особено важно да внимават с горещите храни по време на вечеря. Когато си на масата, не е добра идея да оставиш келнера да ти сервира гореща супа (ако разлее дори малко, последствията ще са доста болезнени), а ако има барбекю, трябва да се движиш около него много внимателно.

5. Седи с изправен гръб

Изгърбването, когато си гол, е много по-видимо и по-непривлекателно, отколкото ако си облечен. Затова се седи с изправен гръб.

6. Не се пресягай през масата

Това правили важи най-вече за жените и най-вече за онези с големи гърди. Дори и най-малкото пресягане през масата за тях може да означава потапяне на гърдите в соса.

7. Позата трябва да е прилична

Това, че всички са голи, не е повод да забравим основите на етикета. Да си качиш краката на масичката за кафе или да си качиш глезена върху коляното не са много добри идеи. Включително и заради гледката, която ще доставиш на всички наоколо.

8. Никакво зяпане...

Когато всички наоколо са голи, понякога е трудно да ги гледаш само в очите. Това обаче е най-важното в етикета на нудистка вечеря. Винаги гледай хората в очите и не обсъждай телата им. Ако ти трябва тема за разговор, говори за храната.

9. Никакви снимки

Можеш да снимаш храната си и да качиш снимката в социалните мрежи, но в никакъв случай не можеш да снимаш останалите хора на масата. Освен ако те не подпишат, че са съгласни да бъдат снимани.

10. Отпусни се

Ако си нервен, опитай се да се успокоиш. Според собствениците на нудистки курорти притеснението от това, че си гол, изчезва след около 15 минути.

Като се замислиш, нудистката вечеря звучи наистина отпускащо - не се чудиш какво да облечеш и не ти се налага да си разхлабиш колана, ако преядеш. (Въпреки че фактът, че си гол, би следвало да е мотивация да не преяждаш.)