Мексиканските власти убиха два пъти наркобос!

Вчера службите са застреляли „Лудия” Назарио Морено, чиято смърт обявиха официално преди 3 години

Мексикански наркобос, за чиято смърт страната официално съобщи преди три години, е бил убит вчера в престрелка с правителствените сили, съобщи агенция „Ройтерс”, позовавайки се на източници от кабинета.

Властите докладваха за смъртта на Назарио Морено, лидер на голяма криминална банда, която действала в западния щат Мичоакан, през Декември 2010 г. Той е бил убит… в престрелка с правителствените сили.

Втората новина за застрелването на Морено, наричан още "El Mas Loco” ("Лудият"), е дошла неофициално, а според източника е въпрос на време правителството да я потвърди. Това само ще докаже широко разпорстранените опасения на много хора в страната, че той съвсем не е мъртъв, след като така и не дойде официална информация, че тялото му е открито.

Така или иначе, залавянето на Назарио е още една голяма победа за кабинета на президента Енрике Пеня Нието в неговата кампания да "изчисти" Мексико от наркобандите, коментира "Ройтерс". Миналия месец беше заловен най-търсеният наркобарон в страната – Хоакин "Шорти" Гузман.

Можем да добавим, че за успеха на тази кампания е много важно престъпниците да са действително зад решетките (или където ги пращат службите на реда).