Петков: АБВ дава шанс на разочарованата част от БСП да гласува

Лицемерие е да лъжеш хората с обещания, които не се спазват

„Да не бъркаме „Позитано” с БСП”, призова в „Здравей, България” Румен Петков – един от „самоизключените” членове на партията, които участват в проекта на Георги Първанов АБВ. По думите му си струва да се види този акт на партийното ръководство каква подкрепа е получил. Бившият депутат от "Коалиция за България" отбеляза, че от общо 181 членове на националното ръководство, за изключването са гласували малко над 80. Според Петков голяма част от представителите са били в коридора, други – в залата, без да гласуват. Затова ставало въпрос за бламиране на лидера Сергей Станишев.

„Лицемерие е да излъжеш 700 хил. души за АЕЦ „Белене”, а после да ги загърбиш, да излъжеш хората, че ще въведеш данъчна политика, която да отговаря на доходите им, да обещаеш, че ще промениш режима за пушенето в заведенията и да не го направиш”, заяви Петков, като изброи някои от основните обвинения на АБВ към ръководството на социалистическата партия.

„Болка има. Не мисля, че това е добро за БСП… Вместо да се занимава с това, което става в Украйна, да формулира данъчна политика, да се готви за изборите… В 300 села няма кандидат-кметове, което значи, че няма структури”, добави бившият вътрешен министър.
„АБВ даде шанс на разочарованата част от БСП да гласува”, категоричен е Румен Петков.
Петков отправи още обвинения към „Позитано 20”. Според бившия шеф на МВР продължава подслушването на хората около Георги Първанов. Петков даде пример с публикация в онлайн издание на вестник на Делян Пеевски, в което се цитирало буквално изказване от събрание на АБВ. От IP адреси на правителството пък бил направен опит за достъп до имейлите на хора от АБВ, включително пощата на Петков.