Все още изясняват причините за взрива в Севлиево

Крими

10-03-2014, 10:13

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дете загина при взрив на къща в Севлиево

Действително става въпрос за взрив от изтичане на газ, като източникът тепърва ще бъде изяснен

„Все още се водят процесуални действия, които не са завършили и към момента нямам повече информация. Действително става въпрос за взрив от изтичане на газ, като източникът тепърва ще бъде изяснен. Към момента прокуратурата е разпоредила и извършва технически прегледи от специализирани органи. Когато са готови, ние ще знаем и причината за трагедията”, обясни пред Нова телевизия кметът на Севлиево Иван Иванов.

Припомняме, че взрив отне вчера живота на 11-годишно момче в Севлиево вчера. 15-годишната му сестра е с опасност за живота в „Пирогов” и се бори за живота си. Оказва се, че родителите на двете деца са на гурбет - в Германия и в Гърция, и последните дни не са били с децата си.

Иван Иванов поясни, че общината ще помогне на семейството като им предостави общинско жилище. Има информация, че майката от вчера е в България, а за бащата все още не е ясно.

„Семейството не е подпомагано по никакви други основания, освен с месечните помощи за деца. Информацията за децата е, че са много възпитани, винаги са били чисти и облечени. Момичето било едно от най-добрите ученички”, разказа Здравка Лалева, директор на дирекция „Социално подпомагане” в Севлиево.

Съседите потвърждават, че децата са добре гледани. Според тях от 10 дни бащата е отсъствал, а за майката казват, че тя работела периодично в Гърция и се връщала. Нямало е съмнение, че децата не са гледани, както трябва.