Още един "рус ангел" откри полицията в Гърция

Полицията в южната ни съседка е арестувала двама възрастни роми в град Катерини, в чийто дом е открито 10-месечно бебе, което не е тяхно

Второ отвлечено момиче със същата съдба като на Русия ангел Мария” беше намерено в Гърция. Полицията в южната ни съседка е арестувала двама възрастни роми в град Катерини, в чийто дом е открито 10-месечно бебе, което не е тяхно. 

59-годишният мъж и с година по-младата му жена успели да се сдобият с акт за раждане от община Атина, а мнимата майка два пъти се опитала да декларира детето в Катерини като член на семейството, съобщава в.„Монитор”, позовавайки се на сайта Grreporter. Срещу двамата цигани, които не са сключвали граждански или църковен брак, са повдигнати обвинения за отвличане на непълнолетно лице, издаване на фалшиво удостоверение и нарушаване на семейния ред.

Двамата роми твърдят, че са получили бебето от една 41-годишна циганка, която вече е в затвора за други престъпления.

От изследването на  ДНК е потвърдено, че бебето няма връзка с никой от тримата замесени роми. Полицията ще проверява дали и това бебе не е от България. През последните години бяха разбити няколко канала за търговия на циганчета от страната ни в Гърция.

Един от последните разкрити случаи беше на русото момиче Мария, което българските му родители бяха продали на роми в град Фарсала. След като бяха заловени, детето беше настанено в дом на организацията „Усмивката на детето”. Делото за попечителството й ще се разгледа на 18 март.