Георги Първанов: Не им стигна мъжество и воля да ми го заявят лично

АБВ е коалиция, какво ще се случи по-нататък ще решат хората

Пионките в политиката станаха много. Българските политици играят прекалено много сърдити. Силната игра е откритата. Това заяви президентът Георги Първанов по bTV.

Получих преди минути, по втория начин документът за прекратяването на членството ми в БСП. На тях не им стига мъжеството и волята да ми го връчат лично. В последните години те само констатират загуби.
Съгласно устава Националният съвет на БСП няма правомощия относно партийното членство. Така е било от самото начало на партията.
Решенията се вземат от един много тесен кръг. Това са решения, които са свързани с отказ от политики, които сме обещавали, защото този кръг има други интереси, категоричен е Първанов. Тези хора ще бъдат санкционирани на изборите. Те подменят волята на избирателите.
Аз имам своето място в историята. Когато бях лидер БСП беше в подем, това ще се запомни от хората. Сега искам да се обърне тенденцията в политиката. АБВ е коалиция, какво ще се случи по-нататък ще решат хората, поясни Георги Първанов. Аз съм бил лидер, който от нулеви резултати съм издигнал партията до върха. АБВ ще успее, категоричен е Първанов.
Според Първанов е проблем отсъствието на диалог между хората. Освен острия дебат трябва да има и консенсус. Компроматната война, която наблюдаваме в страната няма аналог. "Искам да правя политика с хора, които са се доказали".