Грешка в отношенията е да си винаги доброто момиче

3 сериозни грешки на жените в отношенията с мъжете

Отношенията между двата пола могат да станат трудни, когато жените пожелаят да дадат всичко от себе си, при това още в началото. Ето какви са основните грешки на дамите в една връзка, според консултантът по успешни връзки Милена Динкова:

Ако винаги намираме извинения за мъжа
Такъв подход обикновено се дължи на факта, че жените са склонни да защитават любимите си хора. Често жената се страхува, че връзката може да приключи или да бъде сериозно увредена, ако се конфронтира с мъжа заради някое негово негативно поведение. Иронията в случая е, че като намира извинения за недоброто отношение на мъжа, жената без да иска прави губи уважението му. Да, знам, че нейното намерение е било да постъпни мило с него. Но много мъже смятат, че ако жената е толкова несигурна в себе си, че да не се възпротивява, когато той се държи зле, значи тя не е достатъчно силна личност и като партньор не заслужава доверие. 
Ако споделяме какво „чувстваме” твърде рано във връката
Жените често забравят, че мъжете не „чувстват” толкова често, колкото те самите. Всъщност през повечето време мъжете не чувстват нищо. Силният пол имат склонност да изпитва чувства много интензивно и на кратки изблици – като например на футболен мач или когато мъжете искат секс. Когато жената започне да споделя как се чувства твърде рано в развитието на отношенията, мъжът се усеща претоварен. Ако тя иска да подтикне мъжа да се сближи с нея, би било добре да помни следното: мъжете се свързват емоционално чрез... преодоляване на препятствия. За да инспирира мъжа да се сближи с нея, в интерес на жената е самата тя да не позволява връзката да прогресира твърде бързо или твърде интензивно. Щом жената започне да задава по-бавно темпо на връзката, мъжът може да се почувства малко разочарован... и това всъщност ще го накара да иска да бъде по-близо до нея. Чак когато той започне да инициира повече срещи и да задава повече въпроси, тогава тя може да започне да му споделя чувствата си. Когато жената зададе по-бавно темпо на връзката в началото, мъжът не само ще започне да я слуша, щом тя му говори за емоциите си, но и ще чувства с цялото си същество какво му казва тя. 
Очакваме връзката да ни направи щастливи
Казвала съм на безброй необвързани мъже и жени, които са ми споделяли колко самотни се чувстват, че когато си намерят партньор това няма да поправи а, b и c (можете да сложите тук вашия проблем). Не твърдя, че да намерите някой чудесен човек, не е, всъщност, чудесно. Да, такова си е. Но колкото повече опознавате човека, интензивните чувства с времето ще избледнеят. Мислете за това като за любимата си храна. Някои дни копнеете за нея, в други – не. Когато дадена жена (или мъж) очаква от връзката повече, отколкото тя може да даде, тя/той е на път към горчиво разочарование. Никой мъж не може да направи една нещастна жена - щастлива или пък да накара самотната жена да се почувства цялостна – и обратното. В началото, по време на първите няколко седмици и месеци от връзката това може да се постигне, но когато месеците започнат да се превръщат в години, каквито и несигурности да има човек, те гарантирано ще избият на повърхността. Като специалист, който се занимава с психологическо консултиране, мога да ви гарантирам, че винаги се случва така. Една жена може да улесни мъжа в усилията му да я направи щастлива, като се грижи сама добре за себе си. Обратното също важи. Когато човек поеме отговорност за собственото си щастие, вместо да разчита само на партньора си, изненадващо е колко по-мотивиран е партньорът да задоволява желанията му.