Калинка 2 с вълшебна карта

Крими

09-03-2014, 08:42

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

17-годишен руснак в основата на кражбата на данни от 110 млн. щатски кредитни карти

Бургазлия точи 5 бона от кредитни карти, купувал си маркови маратонки

Руснак се раздели с кредитните си карти и с голяма част от парите в тях

Кредитните и дебитни карти сеят зарази

Прокуратурата се отчете, "ало" измамите проблем №1 за Пловдив

Идеална схема за имотна измама заля Бургас- плащаш за апартамент, а получаваш ателие

Измамница спи на аванта в хотели в Благоевградско

Кръвен рекет в критично състояние (Втора част)

Кръвен рекет в критично състояние (Първа част)

След луд екшън за откуп пипнаха рекетьори на автокъща

Нова измама! Двама задигнаха около 1 000 лева под носа на татуист

Измамници предлагат работа в чужбина, искат от 50 до 200 лева

Нагли измамници точат сметки

Пет баби в клопка на телефонните измамници, едната е германка

Алоизмамници с удари за десетки хиляди само за дни в Бургас

Шестима замесени в схемата за точене на банкомати у нас и в Гърция

Притежателката на вълшебната дебитна карта, която в продължение на 9 месеца даваше по 400 лева на ден, се казва Калина Илиева, пише "Стандарт" в резултат на свое разследване.
Това обаче не е оная Калина, с фалшивата диплома от Германия от фонд "Земеделие", майтапеха се вчера полицаите в Нова Загора. Новозагорската Калина Илиева е на 21 години и без никаква диплома. От средата на миналата година до началото на тази седмица тя успяла да прибере почти 100 000 лева заедно със своите роднини от местното село Загорци.

Сумата е 95 600 лева, уточниха от МВР. Полицаите разплели цялата схема след проблем с картата на Калина при покупка в "Технополис". Впоследствие станало ясно, че общо шестима са замесени в схемата за точене на пари от банкомати у нас и в Гърция.

До миналата година Калинка Втора била сред най-бедните жители на Загорци. "Когато преди две години почина нейният свекър, нямаха пари за ковчег. Аз уредих социално погребение от общинския бюджет", заявява кметът на селото Пенко Харачерев. Той подчерта, че Калина няма официален брак с мъжа си Йордан, който е от Загорци. Тя пък дошла от сливенското село Глуфишево.

"Тези хора трудно намираха пари за хляб. Никой в селото не може да си обясни как през последните месеци живееха на широка нога", казва кметът. На няколко пъти Калина и Йордан изчезвали от селото, казвайки, че отиват в Гърция.

"Връщаха се след два дни, пускайки слуха, че са спечелили големи суми. Явно се чудеха как да прикрият очевидното присъствие на пари в семейството им и цялата рода", сподели кметът. Калина номер 2 обаче въпреки всичките си усилия не успяла да скрие хилядарките, които идвали през ден. Според калкулациите тя е теглила ежедневно по 400 лева, което прави по 12 000 лева месечно. За човек, който е на социални помощи заедно с всички от фамилията си, това са ужасно много пари. Циганин пък никога не може да се скрие след нещо подобно, категорични са в Загорци. "170 лева бяха детските и майчинството на Калина", казва нейната свекърва, която вчера преди обяд беше излязла пред къщата, в която живее фамилията. Докато обясняваше битието на фамилията обаче, внезапно се появи млад мъж, който забрани на свекървата на Калина да говори. Самата притежателка на вълшебната дебитна карта излезе на двора заради шума. Мъжът обаче бързо я сгълча и тя се върна на бегом в къщата. Оказа се, че сърдитият младеж не е Йордан, с когото Калина живее на семейни начала. "Тук всички са роднини", обясни кметът на Загорци. "Не искаме да говорим пред никакви вестници. Утре мафията като дойде да ни търси, кой ще ни спасява.

Ние не сме богаташи, парите ги дадохме само за хляб и вода", обяви свекървата на Калина, преди да се прибере. Оказа се, че къщата, която е полупорутена, няма никакви подобрения и ремонти. Според слуховете в Загорци Калина и Йордан са закупили имот с парите от вълшебната карта. Кметът Харачерев обаче не се ангажира с потвърждение на тази информация. Местните казаха, че след появата на картата вълшебница в семейството на Калина се появила и кола. Нито тя, нито нейният мъж Йордан обаче нямали книжка. Наложило се братовчед на Йордан да кара автомобила, от който в началото мъжът изобщо не слизал. "Стандарт" пише още, че в Загорци няма дори банкомат. Това е и основната причина, поради която Калина е трябвало да ходи всеки ден до общинския център Нова Загора или до областния Сливен. Според криминалисти, когато е била заета с двете си деца, тя давала вълшебната дебитна карта на хора от родата си. От полицията казаха, че имат информация за рекет и изнудване от страна на други роми спрямо Калина номер 2. След като разбрали за картата, те започнали да притискат нея и съпруга й. Предполага се, че точно заради рекета Калина е била предадена. Според отлично осведомени източници информацията за вълшебната карта е дошла в полицията от роднина на Калина Втора. Братовчедка на нейния мъж отишла и издала ромката.

"Очаквам делото да дойде всеки момент в окръжна прокуратура. Ще се прецени дали няма престъпление по чл. 249 от НК за това, че се ползва чужд платежен инструмент, заяви окръжният прокурор в Сливен Пламен Стефанов.