8-9 март: Без привилегии

Хороскоп

08-03-2014, 12:33

Снимка:

Frank Uyttenhove

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: Цената на упорството

Слънце в Риби, Луна в Близнаци. Астрологична картина за 8-9 март

Двата почивни дни ще се различават в качеството и съответно във възможностите, които ни предлагат. Събота е подходяща за научни и интелектуални занимания, търсене, намиране и качествено усвояване на информация, а също и за кратки пътувания и срещи със стари приятели. Неделя пък ще предложи възможности бързо и качествено да се справим със задачи, изискващи физически усилия, стига те да не включват домашни ремонтни дейности, за които условията през цялата пролет са крайно неблагоприятни. Във вечерните часове пък настъпва подходящ момент да поставим на обсъждане семейните проблеми и планове, решения, касаещи жилищните въпроси, децата и  родителите, в случай че те разчитат на нашите грижи.

Въпреки благоприятните условия за приятелски срещи и сбирки в събота, устойчивостта и адекватността на приятелските взаимоотношения в следващите дни е проблематична и подлежи на ревизия и оценка. Това означава, че е възможно да възникнат обстоятелства и ситуации, подтикващи ни да преразгледаме позициите си по отношение на приятели и съмишленици, особено тези, които сме поддържали през последните месеци. Някои от тях няма да отговорят на очакванията ни, а други, на които не сме възлагали големи надежди, напротив - ще ни изненадат приятно. Все пак празничното настроение ще се запази, стига да избягваме обичайни за дамските компании занимания като сплети клюки и интриги. Общуването ще бъде спонтанно, но ще му липсва нежността и дълбочината, която дамите очакват от силната половина на човечеството в този ден. Бихте си спестили разочарованията, ако предпочетете не тиха романтична вечеря, а светско събитие, на което ще имате възможност да общувате с много хора, без да се налага да разчитате на нечие специално внимание.

Неделя може да премине доста изненадващо за хората, които обичайно се отличават със сдържано поведение и реакции. Изведнъж всички потиснати мисли и чувства, особено негативните, могат да изплуват на повърхността и да ги увлекат във водовъртеж от емоции. Преживяването ще бъде още  по-странно и стресиращо за обкръжението им, което е свикнало да разчита на емоционалната им устойчивост. Естествено средство за овладяване на този процес е почистването и енергийното пречистване на дома и тялото. Сърдечните искрени разговори също, стига да не се боите да преминете леката и безобидна граница на несъщественото и да пристъпите към по-сериозни и тежки за обсъждане теми. Така или иначе във вечерните часове за всички настъпва период на повишена емоционална чувствителност, грижовност и нужда от сърдечна близост. Идеален момент за семейна вечеря.

Здраве, хранене и красота
Първата четвърт на Луната обичайно изостря симптомите на съществуващите заболявания, поради което боледуващите следва стриктно и дисциплинирано да се придържат към назначеното лечение.  От особено внимание се нуждаят възпалителни и инфекциозни процеси, респираторните и белодробни оплаквания.
Периодът е максимално благоприятен за подмладяващи процедури. В неделя следобед можете да ги комбинирате с посещение в СПА център. Ефектът ще бъде забележителен.