Пуснаха интернет на врачанските гробища

Новините

08-03-2014, 11:13

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Безплатен интернет за целия свят до 2015 г.

Финансови институции им дариха компютри

В администрацията на двата гробищни парка във Враца вече има компютри, съобщи шефът на общинското предприятие „Обредни дейности“ Димитър Симеонов, цитиран от "Конкурент".

Те ще бъдат с интернет достъп, за да бъде ежедневно изпращана информация към централната сграда на дружеството. Той обясни, че техниката е дарение от банки.

"Финансовите институции подменят компютрите си с по-нови и ни дариха няколко от старите“, каза Симеонов. Те ще се ползват основно за обработване на документация и обновяване на регистри.

"Вече е създадена база данни преди една година и сега тя ще бъде обновена“, допълни Димитър Симеонов. Данните ще бъдат предоставени на община Враца, за да се реши адекватно проблемът с капацитета на гробищните паркове. Припомняме, че през есента на миналата година в общинския съвет във Враца бе подаден сигнал, че капацитетът на стария гробищен парк е почти запълнен. За да се избегне проблемът, гробовете, които не са ползвани и поддържани от години ще бъдат преотстъпвани според нуждите.

"Затова е много важно да имаме актуални данни, за което компютрите ще помогнат доста“, коментира шефът на "Обредни дейности”. Той допълни, че така могат да бъдат спрени спекулациите с "купуването на гробове“. Гробните места не се купуват. Те са общинска собственост и няма как да станат частни, обясни Симеонов.