Лекари: Само чудо може да спаси Шумахер!

Животът

08-03-2014, 10:47

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шумахер мърдал устните си

Михаел Шумахер може никога да не се възстанови напълно

Пилотът все още е в кома

Семейството на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е било уведомено от лекарите, че шансовете на Шуми да се възстанови са толкова малки, че те трябва да се надяват на чудо. Шумахер е в изкуствена кома вече 69 дни, като според експерти, за да се възстанови напълно обикновено в такова състояние пациент може да остане едва 2-3 седмици.

Въпреки ужасяващите новини, за момента няма официално потвърждение от семейството на пилота. Според италианския вестник Газета дело спорт той вече не е на вентилатор и диша самостоятелно. В момента лекарите разтриват по три пъти на ден мускулите и ставите му, за да предотвратят възникването на атрофия. Освен това те му дават препарати, с които да изтънят кръвта му, за да се предотврати тромбоза на съдовете. Положението на тялото на Шумахер също често е променяно, като всеки ден той дори е изправян, за да се поддържа движението на кръвта и да няма застойни процеси в организма на световния шампион.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 бе поставен в изкуствена кома преди 5 седмици, след като претърпя две операции на главата след удар в камък по време на ски на 29 декември.

Михаел Шумахер се оттегли от Формула 1 за втори и последен път през 2012 година. През годините той спечели безпрецедентните 7 титли, като спечели общо 91 състезания през 19-годишната си кариера. Шумахер завоюва две титли с отбора на Бенетон през 1994 и 1995 година преди да се присъедини към Ферари година след това. Там той постигна забележителните пет поредни титли от 2000 до 2005 година. През 2006 Шумахер се оттегли от Формула 1, като 3 години по-късно претърпя тежък инцидент с мотор, при който контузи сериозно врата и гръбнака си. Но това не отказа Пилето, както е наричан той от феновете си, и през 2010 се завърна като пилот във Формула 1 в екипа на Мерцедес. След три сезона в немския отбор и само едно почетно място на стълбичката Михаел Шумахер се оттегли окончателно от състезателна кариера в края на 2012 година.