Изключиха Евгений Желев от БСП

Столетницата прекрати членството на Георги Първанов и Румен Петков

Националният съвет на БСП прекрати членството в партията на десет души. Извън столетницата вече са Георги Първанов и Румен Петков. Сред изключените е и бившият здравен министър Евгений Желев, бивш кмет на Стара Загора два мандата.

Мотивите за прекратяване на членството са публичните изяви и действия в подкрепа на други изборни листи и за действия, които уронват престижа и единството на БСП и устава на партията, заяви заместник-председателя на Националния съвет на левицата Янаки Стоилов.
В решението на Националния съвет е записано още, като предупредителен текст, партийните организации, които имат членове, които участват или подкрепят други листи и системно нарушават устава да предприемат съответните действия според устава на БСП.
Националният съвет на БСП прекрати членството в партията още на кмета на Перник Росица Янакиева, проф. Георги Близнашки, Емил Константинов -лидер на монтанската организация на БСП, кмета на Попово Людмил Веселинов, Владимир Калчев - бивш лидер на БСП -Добрич и Бойка Арабаджиева от Кирково. Цвета Пенкова, която е член  на Националния съвет, сама е подала заявление за напускане. 
От 103-ма, присъствали на Националния съвет на БСП, "за" изключването на съпартийците са гласували 85 души, двама са се въздържали, а трима са били "против". Сред несъгласните са Светлана Шаренкова и депутатите Георги Кадиев и Кирил Добрев, предаде БНР.