Борисов: Получихме най-добрата оценка от българския народ

Десет пъти побеждавах Сергей Станишев и се надявам и на тези избори да победим

В България ситуацията е подобна като тази в Украйна, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на конгреса на ЕНП в Дъблин.

„Благодаря на „Ранобудните студенти”, на гражданските инициативи, че не спират да протестират – те не искат бившите комунисти и лидерът на ПЕС Сергей Станишев да управлява в България, защото това е непрозрачно управление, което се състои и от националистична партия „Атака”, допълни Борисов и припомни поведението на „Атака” в парламента, когато депутатите на националистическата партия не станаха в памет на Вилфрид Мартенс.

„Лидерът на Европейските социалисти благодарение на какво управлява в България?”, попита Борисов. „За нас е важно да спечелим тези избори: досега десет пъти съм побеждавал Станишев и се надявам и на тези избори да победим”.

„Що се касае до нашето управление, ние получихме най-добрата оценка, която беше дадена от българския народ. Случи се за пръв път в история на България – една и съща политическа партия спечели два поредни парламентарни избори. Убеден съм, че с вашата подкрепа, която ще продължи, ще спомага на европейски средства – затова за нас е важно да спечелим евроизборите”, подчерта Борисов.

„По време на управление на ГЕРБ имаше фискална дисциплина и прозрачност в управлението. Благодарение на всички европейски граждани и европейската солидарност София има едно от най-добрите метро, магистрали, Дунав мост – 2, имаме множество пречиствателни станции и над 40 пъти по-добра усвояването на европейски средства”, каза още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По време на конгреса на ЕНП в Дъблин председателят на ГЕРБ се срещна с Юлия Тимошенко. Бойко Борисов я поздрави за стоицизма и усилията, които е положила да остане близо до Украйна, до украинския народ въпреки всичко. Борисов пожела на Тимошенко успех и бързо възстановяване в здравословно отношение, защото тя е сред хората, от които Украйна и украинският народ имат нужда.