С нов автопарк за 1,2 млн.лева се обзавежда парламента

30 нови леки коли на стойност 1,2 млн. лв. ще купи парламентът през тази година

Това става ясно от предварителното обявление, пуснато в сайта на Агенцията за обществени поръчки, пише „24 часа". Освен на нови лимузини депутатите ще се возят и на 3 нови бусчета, за които са заделени 300 хил. лв.

През т.г. парламентът е предвидил харчове чрез обществени поръчки с общ размер над 8,8 млн. лв. В обявлението са изброени 26 позиции. Транспортът е най-голямото перо. Освен подмяната на автопарка в него са и доставката на бензин и на самолетни билети за нуждите на депутатите - и двете на стойност по 1,4 млн. лв.

За близо 88 000 пък ще се купува кухненско оборудване и домакински уреди за бюфетите и кухнята на парламента. 135 хил. ще отидат за хранителни стоки за служебните офиси. Букетите и венците за протоколни нужди трябва да се вместят в 75 хил. лв.

Предстои подмяна на дограмата в някои от депутатските апартаменти за 60 хил. лв. Големи ремонти ще има тази година и в почивната база на НС във Велинград. За 300 хил. ще бъдат ремонтирани тенис корт и спортно игрище, а за 30 хиляди ще се изгради детска площадка. Там ще има подмяна на фасадни плочки, както и на тротоарни по алеите - общо за над 350 хил. лв.