Вестниците в четвъртък, 6 март

Най-доброто от печата

06-03-2014, 08:35

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

18-годишен излетя от Е-79, отърва се с болка в краката

Култура в Благоевград

Спортът по телевизията днес

НАТО ще преразгледа отношенията си с Русия

Бисер Петното отново на съд!

До края на май започва строителството на завода за отпадъци

Спешно търсят безработни за озеленители и болногледачи

Добро утро в четвъртък!

Добро утро в четвъртък!

Здравното министерство ще ограничи достъпа на болните до лечение

Калиакра е новият лидер на волейболния турнир за аматьори „Изида волей къп”

Почивка на родното Черноморие сменя отдиха в Крим

Връчват наградите "Фермер на Тракия"

Домоуправители ще протестират срещу забавяне на санирането

Преводачката Вера Тайпале разкрива силата на женската харизма в Благоевград

EVN сигнализира за нова телефонна измама

Не пропускайте! "Железният светилник" на сцената на Военния клуб

Разнобой за Украйна

 

Орешарски: Няма опасност от газова криза
„Монитор"

На този етап няма опасност от нова газова криза заради напрежението в Украйна като тази през 2009 г. Това стана ясно от думите на премиера Пламен Орешарски, който коментира темата вчера в парламента.
Според него няма сериозни основания да се прогнозира спиране на газовите доставки. Страната ни обаче вече взимала превантивни мерки. От миналата седмица се нагнетява газ в хранилището в Чирен. При евентуално спиране на газовите доставки и при рационализиране на доставките вътре в страната бихме могли да ползваме това хранилище за около месец и половина. Като се добави и собственият газ, България може да си осигури спокойствие за около два месеца, обясни Орешарски.


Разнобой за Украйна
„Стандарт"

Какво прави външният министър Кристиан Вигенин в Киев? И защо се среща с новата власт в Украйна при положение, че не е много ясно дали България я признава? С тези въпроси уплътниха времето си депутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС в кулоарите на парламента вчера, докато в зала дебатираха по съдбата на "Кремиковци". От ГЕРБ скочиха, че няма позиция на правителството, хората на Волен Сидеров отново призоваха страната ни да обяви неутралитет за ситуацията в Киев. А депутатът от ДПС Янко Янков коментира, че "решението не е съгласувано с парламента".


НС обсъди рестарт на част от "Кремиковци"
„Дума"

Възможността да се възстанови работата на Завода за непрекъснато леене на стомана в металургичния комбинат "Кремиковци" обсъдиха вчера депутатите в пленарна зала. Обсъждането бе по искане на "Атака" и бе първа точка в заседанието на Народното събрание (НС).
БСП, ДПС и "Атака" се обединиха принципно около мнението, че трябва да има план за реиндустриализация на България, както преди време обяви и премиерът Пламен Орешарски. Но по случая с "Кремиковци", според мнението на парламентаристите, правителството трябва да излезе със становище дали това е възможно към днешна дата. От ГЕРБ бяха категорично против какъвто и да е рестарт на металургичното предприятие.
В крайна сметка депутатите решиха, че казусът "Кремиковци" трябва да се препрати към икономическа комисия на НС за становище.


"Сова-Харис": При избори днес ГЕРБ - 20.1%, БСП - 19.9%
„Труд"

Ако изборите бяха днес, ГЕРБ щеше да спечели 20.1% от доверието на българите, а БСП - 19.9%, сочат данните от проучване на „Сова Харис", поръчано от вестник "Преса". В парламента биха влезли и „България без цензура", ДПС, Реформаторският блок и „Атака".
На евроизборите ГЕРБ и БСП печелят по 6 мандата, „България без цензура" и ДПС - по 2 мандата, а Реформаторският блок - един мандат. Големият въпрос, от който зависят резултатите от изборите, който все още не е ясен на социолозите, е избирателната активност.


Шефът на ЦИК подаде оставка заради несъвместимост
„24 Часа"

Председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Красимира Медарова подаде оставка от комисията, съобщи "Дневник".
Новината идва ден, след като парламентът отхвърли президентското вето върху новия Изборен кодекс. Той влиза в сила от днес, след като вече бе обнародван в извънреден брой на Държавен вестник.
Медарова подаде оставка заради несъвместимост по новите изборни правила и за да запази мястото си на съдия в Софийския апелативен съд.
По същата причина оставка подадоха и още двама членове на ЦИК - говорителят Бисер Троянов, който е съдия във Върховния касационен съд, и съдията от Софийския градски съд Валентин Бойкинов. И тримата бяха назначени в ЦИК от квотата на ГЕРБ.