Спешно търсят безработни за озеленители и болногледачи

Мисия Добрич

06-03-2014, 00:10

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

От Бюро по труда в Добрич набират спешно безработни, желаещи да се обучават по професиите работник в озеленяването и болногледач.

За първата специалност кандидатите трябва да са на възраст до 29 години и да отговарят на едно от следните условия – да притежават основно и по- ниско образование, да са напуснали преждевременно училище, да са без професионална квалификация.

За болногледачи се набират  жени и мъже над 50 годишна възраст с не по- ниско от основно образование. По време на обучението курсистите ще получават стипендия в размер на 8 лева на ден. След успешното приключване на курса, 40 % от обучените ще бъдат наети на работа  за период от 3 месеца, като озеленителите ще поддържат тревните площи към релсовите пространства, а болногледачите ще работят като санитари в болнични и социални заведения.

Документи за „работник в озеленяването” се приемат до 07.03.2014 година, а за „болногледач” до 13.03.2014 година в Бюро по труда Добрич, на 6 етаж, стаи от 601 до 607 при трудовите посредници.