Почина журналистът и писател Веселин Стоянов

Той е автор на хиляди статии, множество сборници и основоположник на редица медии в родния си Казанлък

Днес, на 5 март 2014 г., почина известният писател, журналист и драматург Веселин Стоянов, когото колегите и приятелите му често наричаха "Гения", информират казанлъшките медии.

Стоянов е първият главен редактор на вестник "Седмица", като опитът му в националните медии включва и кореспондентската му дейност във в. "24 часа". Отделно на това, той е член на Съюза на българските писатели.

Най-силно за него обаче ще скърби родният му град - Казанлък, където за пръв път гори перото му. Той е основоположник на редица местни медии и автор на хиляди статии. Издал е три сборника с разкази ("Шлагери" , "Вечеря с Ангели" и "Сантиментална като пума") и два сборника с есета ("Белите полета на спомена" и "Забравената уговорка с Бога").

Пиесата му "Любов, Сънища, Думи и... други изображения на Смъртта" печели Втора награда на конкурса "Нова българска драматургия" (Шумен, 2001), а пиесата "Моделът и неговият Художник" - поощрение (Шумен, 2003). Най-новата му пиеса е "Истинската история на Мона Лиза" е най-новата му пиеса.

Поклонението на Веселин Стоянов ще се извърши в родния му град в петък, 7 март.