Гласувайте, ЕП става все по-влиятелен!

Има опасност от надигащите се националистически настроения в общността

Много важно е хората да отидат да гласуват на предстоящите избори за ЕП. Това обясни пред журналисти в Брюксел евродепутатът Йоран Фарм, заместник-председател на групата на социалистите в ЕП.

По думите му българските евродепутати са много успешни, каза още той. Фарм акцентира на успешната си работа в ЕП с Ивайло Калфин и Евгени Кирилов. Според него в европейското семейство се чува гласът и на представителите на така наречени малки страни-членки. Трябва да се борите за извоюваните си позиции, препоръча той.

Той предупреди за опасността от надигащите се националистически настроения в общността.

Йоран Фарм акцентира и на важността от създаването на зелени работни места.

На предстоящите избори през май за нов Европейски парламент е важно всички граждани да разберат, че избраниците ще представляват всички и защитават техните интереси.

След влизането в сила на Лисабонския договор, по негово мнение, Европейският парламент е станал много влиятелна институция, която формира и влияе на политиките, отразяващи се по един или друг начин върху живота на всеки гражданин на европейското семейство.

По отношение на Украйна, той смята, че трябва да сме много внимателни. Трябва да се намери мирно решение, категоричен е Йоран Фарм. В търсенето на мирно решение, трябва да участват Украйна, ЕС и Русия.