Убиецът на Мастара лъгал в съда

Бойко Стоянов натопил Марата за екзекуцията

Нови доказателства по делото и пледоариите на страните се очакват на днешното заседание по делото за клевета срещу Бойко Стоянов,  който излежава 20-годишна присъда за убийството на собственика на  месарската фирма "Дани 87"–Димитър Стаматов Мастара.  Свидетел  по делото е и бившият бос на СИК за Южното Черноморие Пламен Дишков Кела, който пък е с обвинение, че е поръчал  екзекуцията на Мастара.

През януари Кела  беше разпитан  по делото срещу Стоянов. Настоящият процес е за неверни свидетелски показания дадени от затворника  през 2012 година. Тогава той е бил разпитван във връзка с опитите за възобновяване на процеса срещу Кела за убийството на месарския бос. 

Бойко Стоянов е заявил на разследващите, че не той,  а Мариян Георгиев Марата е стрелял по Мастара. Преди това двамата се качили на покрива на кооперацията на бул. “Стефан Стамболов“. Марата стрелял с пушката по Стаматов, след което се качили в колата на Стоянов и избягали.

Вече 10 години Бойко Стоянов е в затвора. Той е признат за виновен, че на 21 ноември 2002 г. около 16,45 ч. в центъра на морския град е умъртвил бизнесмена Стаматов, като деянието е извършено предумишлено. Освен него като помагач бе осъден и Тодор Неделчев-Недьо, а в момента се води разследването срещу Пламен Дишков- Кела. Дишков пък получи 20- годишна присъда като поръчител, но тя беше отменена и се очаква делото да влезе в съда.