Валежите ще спрат временно утре

От НИМХ прогнозират и временно повишаване на температурите в сряда

Утре облачността, над по-голямата част от страната, ще остане значителна. Валежите временно ще спрат, а облачността ще се разкъса – главно над Южна България. В централните и източните райони от страната ще се усили вятърът от югоизток и дневните температури ще се повишат – максимални, предимно между 10° и 15°, в София около 10°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава „Фокус“.

Вечерта вятърът ще се ориентира от север-северозапад и с него ще проникне малко по-студен въздух. От югоизток ще започнат нови валежи, които през нощта срещу четвъртък ще обхванат страната и ще се усилят.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Главно по южното крайбрежие ще превали слабо. Вечерта от юг ще започнат нови валежи. Ще духа югоизточен вятър, който временно ще се усили. Максимални температури между 8 и 12°. Температурата на морската вода и 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще има слаби превалявания от сняг. Ще бъде предимно облачно с временни разкъсвания на облачността. Ще духа силен вятър от юг-югоизток, който постепенно ще отслабне. Максимална температура на 1200 метра около 5°, на 2000 метра 0°.