Пийт Сампрас засипа с похвали Гришо

Легендарният американски тенисист Пийт Сампрас засипа с похвали първата ракета на България Григор Димитров и предложи услугите си да му помага за в бъдеще. На този етап амбициите на 42-годишния американец, който чувства глас за тенис, не са да става треньор на българина, а само да му разкрие някои от тънкостите на играта.

"Мнозина определят Димитров като потенциален победител в турнир от Големия шлем. Аз определено бих искал да работя с него. Не да съм му треньор, а просто съветник. Треньорството е прекалено голямо отдаване на една кауза. Но със сигурност искам да му разкрия някои от тънкостите”, сподели Сампрас.

„Григор има истински, суров талант. Удря топката много добре и определено го чака добро бъдеще. Той е истинската звезда", допълва американецът, който не е единственият, който предрича бляскаво бъдеще на Гришо.

23-годишният българин често е сравняван с бившия номер 1 Роджър Федерер, а в последните дни отново е в светлините на прожекторите след титлата си от АТП турнира в Акапулко (Мексико), която е втора в неговата кариера.

 

Още спортни новини четете в Sportonline.bg