На Крим става страшно тази нощ!

Русия с ултиматум към Украйна: Ако не се предадете тази нощ, атакуваме Крим

Русия постави ултиматум на Украйна: Ако не се предадете тази нощ, започваме атака на Крим.

Конкретно ултиматома постави главнокомандващият Черноморския флот на Руската федерация адмирал Александър Битко: "Ако не се предадете до 5 часа утре сутринта, ще започне атака срещу всички въоръжени части Украйна на територията на Крим".
По този повод българският политик и дипломат Александър Йорданов публикува статус в социалната мрежа „Фейсбук”, озаглавен: "НА КРИМ СТАВА СТРАШНО ТАЗИ НОЩ: АГРЕСОРИТЕ НАПАДАТ”.

Той цитира и официалното изявление на министърът на външните работи на Полша Радослав Шикорски, който обяви днес, че ще подкрепи европейските санкции срещу Русия.

"Европейският съюз констатира, че това, което върши Русия в Крим е акт на агресия. Всички разбираме какво това означава в контекста на международното право”, заяви Шикорски.

Междувременно местните медии докладваха, че Руската федерация е започнала да разполага своята военна бронетехника в подножието на Кримския полуостров – по руския бряг на Керченския проход, с вероятното намерения за инвазия по Крим.

Руската флота пък е в района на пристанището в Севастопол, като корабите вече са акостирали при базата на Черноморския флот.

С други думи – Владимир Путин и Руската федерация са установили реален контрол над Кримския полуостров и по всяка вероятност тепърва ще предприемат директни военни действия.