София домакинства ІV-та Международна среща „Доброволци за заетост в Европа"

Региони

01-03-2014, 13:51

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

В резултат от работата по групи ще бъдат разработени и формулирани важни препоръки

Столична община сподели с Eвропа добри практики за доброволческа заетост като домакин на ІV-та Международна среща по проект „Доброволци за заетост в Европа (Volunteers for European Employment – VERSO), която се проведе в периода 24 – 27 февруари.

Представителите на органи на публичния сектор, институти, университети от градовете на дванадесетте партньори по Проекта от Великобритания, Испания, Гърция, Германия, Холандия и Унгария бяха запознати с добри практики за успешно интегрирани модели на доброволчество, насърчаващи  младежката заетост в гр. София.

В рамките на международната среща  бяха  проведени и работно-консултативни сесии, в които участниците обмениха опит и експертиза за добри европейски практики в сферата на доброволчеството и дискутираха редица практически въпроси, свързани с възможностите за прилагане на доброволческите платформи в различните сфери на обществения живот.

В резултат от работата по групи ще бъдат разработени и формулирани важни препоръки за това как общините могат да използват европейските и национални политики за насърчаване на доброволчеството и за постигане на устойчив напредък в тази сфера.