Полуостров Крим решава бъдещето си на 30 март

На няколко места в град Симферопол са забелязани военни машини

Референдумът за статуса на полуостров Крим ще бъде проведен на 30 март. Информацията е съобщил председателят на Съвета на министрите на автономната република Сергей Аксенов, предаде РИА Новости.

„Поради явната му неотложност, решихме да ускорим провеждането на референдума за статуса на Автономна Република Крим. Той е назначен за 30 март”, е казал Аксенов, по време на първото заседание на съвета на министрите в новия си състав.

Междувременно на няколко места в град Симферопол са забелязани военни машини, предаде УНИАН. Номера или каквито и да е други опознавателни знаци отсъстват. Последната такава машина е забелязана от граждани на улица „Гогол”. В кабината е имало двама души, облечени във военни униформи, посочва „Фокус”.

По-рано днес големият десантен кораб на Черноморския флот на Русия „Николай Филченков” е доставил още около 700 въоръжени мъже в Севастопол, за които се предполага, че са от частите със специално предназначение от състава на руските Въздушно-десантни войски. Информацията съобщи УНИАН, позовавайки се на военен източник от града. По данни от същия източник, до момента в Крим са прехвърлени повече от шест хиляди войници от специалните части на Руската Федерация.