Трибагреници и мартеници подарява кметът на "Тракия"

Мисия Пловдив

28-02-2014, 16:35

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С песни и танци деца от градините в „Тракия” превърнаха фоайето на кметството в пъстроцветна празнична сцена при обявяването на резултатите в организирания от районната администрация конкурс за най-хубава мартеница.

След оспорвана конкуренция, в която се включиха всички детски градини и училища в района, жури с участието на дамите, сътворили миналата година уникална 11-километрова мартеница, класира на първо място красивото Баба Мартенско пано на хлапетата от ЦДГ „Белослава”.

Голямата награда за победителите е невероятно шоу, което специално анжажирани аниматори ще им подготвят за Международния ден на детето 1 юни, обяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Първият ден на месец март по стара българска традиция свързваме с тези малки червено-бели символи за здраве, а само през ден след това ще празнуваме нашия национален празник 3 март – Деня на Освобождението, обърна се Димитров към малките възпитаници на детските градини и учениците.

На всички деца кметът лично раздаде мартенички, които да занесат вкъщи, а на всяка детска градина и училище на територията на района подари националния флаг, който да развеят на 3 март.

Голям трибагреник получиха и членовете на журито, които да извисят националното знаме при предстоящата си екскурзия в Одрин.

Всички сътворени за конкурса мартенички остават да красят фоайето на кметството в „Тракия”.