Придобиха издателя на Webcafe за 150 хил. лв.

Общество

28-02-2014, 14:29

Автор:

Христина Рибарска

Всичко от Автора

Част от екипа е един от хората с най-богат опит в онлайн медиите в България

„Самият факт, че си правите труда да се представите, заслужава плюсче. За собствениците на този тип коментарни сайтове (особено в родната действителност) не е характерно да засвидетелстват подобно внимание към четящото и коментиращо множество. Приятно е да се види изключение. Точно дозираната самоирония е хубаво нещо. На добър час”.
Това е само един от коментарите на публикацията „Нови в занаята :)”. От нея
става ясно, че от началото на януари издателят на сайтът Webcafe има нов собственик – журналистът Асен Григоров, който заедно със съпругата си Сибина води съботното предаване по БНТ "Животът и други неща".

Управител на дружеството "Уебкафе БГ" (в него влиза и Sportcafe.bg) е Григорова.
Оценихме високо профила на сайта заради това, че е различен, умен, интересен и аналитичен. В Webcafe заварихме професионален и отговорен екип, с който ще продължим да работим и занапред, единодушни са „новите” в занаята.

Сибина започва журналистическата си кариера в сайта Mediapool, след това е редактор, репортер и автор на страниците „Политика" и „Общество" във вестник „Капитал", работи в последната година до самото му закриване във вестник „Пари", където отговаряше за специалните проекти и събития, организирани от вестника. На нейния труд и на know-how-то на тогавашните собственици от шведската медийна група Bonnier, се дължи първата в България класация „100-те най-богати българи" и „100-те най-влиятелни жени". От 2011, заедно с Асен, е автор и водещ на предаването „Животът и други неща" по БНТ.

Журналистическата кариерата на Асен е свързана изцяло с телевизията. Първата му забележима позиция е като водещ на предаването „Плюс-Минус", създател е на формата „Сделка на годината", който следеше и отличаваше най-големи сделки и инвестиции в българската икономика по времето, в което страната правеше първите си стъпки в пазарната икономика. През 2001 г. за 8 месеца става директор на пресцентъра на СДС, но бързо разбира, че политиката не е неговото място. Този опит става врата за политическата журналистика - като продуцент и водещ на сутрешния блок на БНТ. През 2007 г. с подкрепата на фондация „Граждански медии" създава проекта RE:TV.

Бил е продуцент на сутрешния блок на Нова телевизия. От есента на 2011 г, заедно със съпругата си Сибина Григорова, е автор и водещ на „Животът и други неща" по БНТ. Създател е на оригиналния формат „Пресклуб". Носител е на „Награда за Обективна журналистика" на Българска медийна коалиция (2007 г.)

Главен редактор на Webcafe е Емилия Милчева, дългогодишен журналист във водещи български медии, която добре познавате с пъстрия ѝ език, задълбочените ѝ анализи и коментари.

И занапред Webcafe ще остане отворена платформа, в която читателите са и част от авторите, категорични са Григорови.
Част от екипа е и създателят на сайта Стоян Георгиев - един от хората с най-богат опит в онлайн медиите в България.

На добър час... „За светлото бъдеще се грижат политиците, за светлото минало — историците, за светлото настояще — журналистите.“